~LeeYa~

Sunday, October 31, 2010

A black man vs White man

A black man walks into a bar. A white man says "Colored people are NOT allowed in here!". The black man says "When I'm born I'm black, when I'm cold I'm black, when I'm sick I'm black, when I'm dead I'm black. When you'r born you'r pink, when you'r cold you'r blue, when you'r sick you'r green, when you'r dead you'r purple, yet you have the nerve to call me COLORED? Put this on your page if you'r against rasicm

Wednesday, October 27, 2010

Linkin Park - "Waiting For The End" with lyrics

..::Oh My!!::..

hmmmm...
aduuuhhh...my nightmare has come true..
aku da ta larat nak lari weehhh....
da##!!...

ish...hmmmm...
you need to start back wahai lya..
weekend g jog...

Thursday, October 21, 2010

..::Assignment #2, ALS450, LGB1A::..

this is what i found in my old files...
the assignment that Dr Azni gave us...
nothing interesting for you maybe..but it makes me miss LG even more..

It was a heavenly morning. The sun smile broadly towards the Earth and fed me with vitamin D. All the way from Mawar to Kenanga, I was enthralled by the view. The trees were dancing along with the wind. The birds were singing happily, with good morning greetings to each other. A cool breeze gently kissed my face and bring along the spirit to succeed. Upon reaching Kenanga, the view turns to be a magnificent piece of art, splashed with colours. Students were like ants; hastening towards their classes in order to make friends with various kinds of knowledge. Suddenly, the empty block of classroom filled with intelligent people.

Saturday, October 16, 2010

itulah hakikatnye

kadang2..
aku rasa mcm
org tak paham aku...
tp...
aku pun tak paham diorg(sape2 je la kan)..
and,
kadang2...
aku pun tak bg peluang utk org kenal aku
so, bukan salah diorg gak
tp..
salah aku ke???
ermmmm...
(pikir smpi ke sudah tak abes ni)
well, aku rasa
sebagai manusia (sbb aku pun)
bila org ta bg ruang utk kenal diorg
kite masih perlu berhati2..
sbb kite tak kenal org tu mcm mana...
kalau salah langkah...
mau perang dunia
hahaha
(betul la kan)
tp, itulah....
setiap manusia punya pelbagai cara dan ragam
kite sebagai individu
punyai persepsi sendiri...
pada diri ku sendiri..
ingatlah pesan ini..
tak semua org boleh terima caramu..
jd, adaptlah..
but, jgn terlampau adapt
smpi kepala dipijak2...
pada readers (kalau ada yg baca)
terpulang pada anda untuk menilai diri saya
itu hak anda..

Wednesday, October 13, 2010

..::Alahai Adikku::..

Alahai adikku...
aku tau, kau mmg pandai
kalau kau speaking,
mmg kalah mat salleh...
tapi kan...
kau tetap di situ
tapi,
aku di sini...

alahai adikku,
kau masih muda...
dunia yang kau jumpe tu
kecik je lagi
so, tak payah la kau nak berlagak ngan aku

alahai adikku
setinggi mana pun ilmu yang kau ada
kau tetap takkan kemana
kalau kau tetap berdegil nak berperangai seperti itu
takkan ada orang yang akan respect ilmu di dadamu itu

alahai adikku...
jangan la lupa nak intai ke bawah
intai2 asal usul kita di bumi ni
jangan la nak mendongak ke langit je
smpi lupa asal usul
smpi lupa santunnya Melayu

alahai adikku..
jangan lah bersifat kurang ajar
tiada orang yg suka
bodoh sombong namanya tu

alahai adikku
beringat-ingatlah selalu...


Tuesday, October 12, 2010

For those who I call friends

MY OATH TO YOU...


When you are sad.....I will dry your
tears.

When you are scared.....I will comfort your fears.

When
you are worried......I will give you hope.

When you are confused.....I
will help you cope.

And when you are lost...and can't see the light, I
shall be your beacon...shining ever so bright.

This is my oath.....I
pledge till the end.

Why you may ask?....Because you're my friend.

Sunday, October 10, 2010

..::Tonight::..

Tonight is the night
where i feel so depressed
my prince is so far away
so out of reach
how i wish i could be like...
one of the character in 'Jump'
where, i can be anywhere i want in a blink
so that, i can meet my prince when i want to
it has been a while since i last met him
like Selena's song,
a day without him is like a year without rain..
urghhhhh!!!!!
miss him so much..
i really need to do something to get over this feeling
but what to do???!!!
everything that i do will remind me of him
your love is driving me nuts, my prince
just you can make me be this way

Steven Curtis Chapman-Cinderella *Includes Lyrics*

Wednesday, October 6, 2010

..::Arahan Siapa??::..

suatu waktu dahulu, aku di beritahu bahawasanya, sekiranya aku perlu membuat salinan fotokopi untuk tujuan mengajar, aku hanya perlu ke pejabat dan mengisi borang...
jadi, pada suatu petang yang sunyi, aku pun pergilah ke opis, tujuannya, mau wat salinan fotokopi la...so, aku pun amek la borg, isi2 apa yg patut..then utk mendapatkan kepastian apa yg telah ku isi itu betul mengikut piawaian iso, aku pun bertanya la...skali, soalan yg ku terima "awak nak fotostat apa??" aku dgn tenang menjawab, buku....then, dgn nada yg agak keras..beliau membalas " utk apa??? atas arahan siapa???" and i was like...what theee....dengan nada memerli aku pun menjawab semula " utk STUDENTS kelas saya"..then die dgn muka terkejut..owh..haa, tanya org tu...die kerja kat unit tu..

hello, eventhough you tak knal who i am..that is sooo not the way to communicate ok....apa la salahnya kalau tanya..ermm utk apa ni ye ?? awak terima arahan tk fotostat ni dr sape?? awak student ke?? ni tak..pakai jerkah jee...ai, kalau sy student, saya tak masuk la bahagian opis tu..and i will wear COVERED shoes...ishh..

Monday, October 4, 2010

..:: Hari Ini ::..

arini rasa mcm tak brape nak sihat...
mcm nak demam...
letih jek rasa.........
demam apakah??????????
demam rindu........
rindu siapakah??????????
rindu encik Lee

encik Lee, saya rindu awak...
bila kita nak jumpe lg ni???

T_T

Sunday, October 3, 2010

..::We're the Perfect Two::..

Don't know if i could ever be
Without you cuz boy you complete me...
You're the apple to my Pie
You're the straw to my Berry
You're the smoke to my High
and you're the one i wanna Marry..
cuz you're the one for me
and i'm the one for you..
and we're the perfect two..